Bongos Corner 2

DER ER TRAVTRÆNERE, DER ER GODE TRAVTRÆNERE OG SÅ DER ER – STEEN JUUL!

Sæsonens mest prestigefyldte løb her på Fyens Væddeløbsbane, er Sprintermesteren og igen fik de mange fremmødte publikum et flot og spændende travløb, hvor den gamle nestor træner og champion Steen Juul, for gud ved hvilken gangs skyld beviste, hvorfor han er dansk travsports store mester!

Dette her med at få de unge talenter og stjerne-traver, til at ramme den perfekte præstation, når de allerstørste løb afvikles, er baggrunden for alle store succeser indenfor væddeløbssporten. og dette område behersker Steen Juul til fulde!

Jeg har efterhånden kendt Steen Juul i over 55 år, og jeg har ligesom mange andre en kæmpestor respekt, for den fantastiske karriere, som han har haft i dansk travsport. Jeg kan dog næsten ikke fatte, hvordan han den dag i dag, fortsat kan være så total fokuseret på SAMTLIGE heste og løb, han kører, men det er jo nok det, der også er hans utrolige store styrke, og jeg kender ingen sportsfolk, der har lagt så stort et pres på sig selv, som netop Steen Juul har gjort i en menneskealder, så stor respekt for det!

Når Steen og jeg en meget sjælden gang, får tid til at snakke lidt trav, ja så taler vi for det meste ”om de gode gamle dage”, hvor jeg var så heldig at passe en del rigtig gode heste i min staldmandskarriere, og her forbavser Steen mig hver eneste gang, for han kan stadigvæk huske, hvad de havde på benene og hovedlag med mere, hvilket jo bare er et bevis på, hvor meget han går i detaljerne omkring alting.

Bare det at følge ham tæt på disse storløbsdage, kan være utrolig berigende, for når sandheden skal frem, ja så var der ikke et åbenlyst godt samarbejde imellem Jacques (Wishing Stone) og træneren fra starten af, hvor tingene ikke så ud til at fungere 100% imellem dem under opvarmningerne, men Steen Juul brugte al sin enorme store kunnen og erfaring, med selv den sidste seletøjsændring kun kort tid før start, til at Jacques i selve løbet viste sig fra sin allerbedste side og kunne føre hele vejen, for til slut at vinde i 12,4, hvilket er en utrolig flot rekordforbedring for hesten. og er der et bedre tidspunkt at forbedre sin rekord, end netop i Sprintermesteren?

Løbet blev ganske underholdende, da I Can Win Gardenia (Ens Snapshot), med en angrebslysten kørende Jørgen Lorentzen, der med det samme beviste overfor Steen Juul, at han ikke skulle få fred i spidsen, så tempoet var derefter opskruet hele vejen og med en ligeledes til slut godt angribende Ikon Vang (Southwind Frank) med Nicklas Korfitsen i vognen, kom de tre heste side om side ind i opløbet, hvor mange i første omgang nok troede, at den førende Jacques var ”blevet mør”, men på klassehestens vis, afviste den alle angreb og kunne til slut vinde velfortjent.

Der er ingen tvivl om, at Jacques indeholder yderligere udvikling, og han bliver utrolig interessant at følge denne sommer, hvor andre store opgaver måske også venter fremover.

 

FOR DE OPDRÆTTER INTERESSEREDE!

Jacques (Wishing Stone) er det første føl ud af Cinderella (Donato Hanover), hvis fornemste præstation nok var andenpladsen i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix på JVB i 2018, hvor hun var slået af Commit Boom Bay (Ens Snapshoot), og hun er selv en halvsøster til 2019 Jydsk 2-årings Grand Prix vinderen Flora (interessant nok også efter Wishing Stone), der også var fjerde i Dansk Hoppe Derby. Deres mor, Credit Winner datteren Delila Sund, er selv halvsøster til to svenske millionærer i Paralympiatravet vinderen Triton Sund (Viking Kronos) og Amiral Sund (Coktail Jet), samt mormor til hele tre svenske millionærer i Örebro International vinder Juggle Face og Knowledge Face, begge efter Viking Kronos samt Orakel Face (Going kronos) og dette er samme moderlinje som Smokin Joe (Lavec kronos), der vandt monteløb her på banen i april måned, og dette er absolut en af de stærkeste moderlinjer, man kan finde i Sverige, så man kan vel godt forstå baggrunden for, at Cinderella har startet rigtig flot i sin avlskarriere her i landet, med et første afkom som Jacques!